Na ZŠ Šmeralova otvorili nové multifunkčné ihrisko

26.06.2009 Prešov

Prešov 26. júna (TASR) – V areáli základnej školy na Šmeralovej ulici v Prešove dnes predpoludním slávnostne odovzdali do užívania nové multifunkčné ihrisko.
Projekt realizovalo mesto Prešov v rozpočtovom náklade 99.581 eur (tri milióny korún) s finančnou podporou Stredoeurópskej nadácie, ktorá prispela sumou 29.874 eur (900.000 Sk).
Zástupkyňa Stredoeurópskej nadácie Zuzana Krátka uviedla, že po vyhlásení výzvy na podporu výstavby športovísk dostali spolu 30 žiadostí o poskytnutie dotácie a ZŠ Šmeralova bola jedným z 11 úspešných žiadateľov. Celkove poskytla nadácia na realizáciu týchto zámerov 358.494 eur (10,8 milióna Sk). \"Tento projekt je ďalším pokračovaním programu mesta na podporou rozvoja športu a výchovy talentov. Uvedomujeme si, že čím viac času budú deti tráviť na športoviskách, tým menej ich bude ovplyvňovať alkohol, drogové závislosti a podobné nežiaduce javy, \" povedal po prestrihnutí pásky pre TASR primátor Pavel Hagyari. Na ploche s rozmermi 30 x 40 metrov sú vytvorené podmienky pre hádzanú, malý futbal, volejbal, tenis a bedminton. Nové ihrisko s umelou trávou budú podľa riaditeľky školy Anny Petríkovej využívať predovšetkým na vyučovanie telesnej výchovy a mimoškolskú záujmovú činnosť. Okrem toho tu má prebiehať športová príprava žiakov atletických tried, ale zároveň ho sprístupnia aj prešovskej verejnosti. Celkovú údržbu a dohľad pri organizovaní podujatí zabezpečí škola v spolupráci s radnicou. Na tejto škole ide v poradí o druhú významnú investíciu. V septembri minulého roka tu dokončili atletický ovál s tartanovou dráhou. Jeho výstavba si vyžiadala investíciu vo výške 663.878 eur (20 miliónov Sk), pričom 10 percent z tejto sumy poskytlo Ministerstvo školstva SR a zvyšok financovala mestská samospráva zo svojho rozpočtu. Počas leta ešte dokončia oplotenie celého areálu a po obvode inštalujú bezpečnostné videokamery.
 

Vyberte región